Spolek za práva zvířat Otevři oči, který spravuje i web Soucitně.cz, vydává novou brožuru s veganskými recepty. Brožura je určena především k rozdávání zájemcům z řad veřejnosti během veganských ochutnávek, které spolek pravidelně pořádá. Pokud byste i vy rádi svému okolí ukázali, že veganské vaření může být chutné a snadné, můžete si brožuru objednat. K dispozici je i ke stažení ve formátu PDF.

Smyslem veganských ochutnávek a tedy i brožury je ukázat veřejnosti, že veganství neznamená odříkání ani radikální změnu životního stylu. I pokrmy, na které je člověk zvyklý, lze připravit, aniž by pro to musela trpět zvířata. Brožura obsahuje především klasiku českých domácností, jako je omeleta, palačinky, česneková pomazánka, segedín, řízek, bramboráky, bábovka nebo perník. Najdete v ní však i inspiraci z jiných kultur, například falafel, nudle s arašídovou omáčkou nebo čočkový dhál. Celkem brožura obsahuje 35 receptů tematicky rozdělených do několika kategorií.

To však není vše. Za recepty následuje třístránkový přehled rostlinných alternativ, který má čtenářům usnadnit orientaci ve stále se rozšiřující nabídce veganských produktů. Nechybí ani úvod do veganství, příklady inspirativních veganských osobností a seznam užitečných zdrojů dalších informací. Brožura Recepty na 32 stranách slučuje a nahrazuje dva doposud nabízené letáky, Recepty a Úvod do veganství. Materiál je výsledkem usilovné práce dobrovolnic a dobrovolníků spolku Otevři oči.

Největší odbyt brožura nachází během veganských ochutnávek pro veřejnost s virtuální realitou. Během této akce dobrovolnice a dobrovolníci nabízí kolemjdoucím k ochutnání vlastnoručně připravená veganská jídla. Ta obvykle sklízí velký úspěch a lidé si ochotně odnáší brožuru s recepty na tyto dobroty. Řada kolemjdoucích, kteří se u stánku zastaví, si také vyzkouší 3D brýle s virtuální realitou ze života tzv. hospodářských zvířat. Poutavou formou se tak dozví o utrpení, které je s produkcí živočišných výrobků spjato. Pokud byste se jako vegan/ka do této akce rád/a zapojil/a, vyplňte prosím tento dotazník. Každá pomoc je vítána. Pokud se nemůžete zapojit osobně, aktivity spolku lze podpořit finančně.