Otevři oči v roce 2014

Přehled aktivit za uplynulý rok

Rádi bychom se s vámi podělili o to, co se nám – s vaší pomocí – v roce 2014 podařilo.

Díky dobrovolníkům z nejrůznějších měst jsme v roce 2014 rozdistribuovali 15 000 kusů brožur o veganství a mnoho dalších našich tištěných materiálů. Naše šestnáctistránkové brožury jsou v současnosti nejobsáhlejším českým materiálem o veganství a o využívání zvířat pro lidskou potravu. Od roku 2009 jsme těchto brožur vytiskli a rozdali krásných 47 500 kusů.

Uspořádali jsme několik velkých akcí a s infostánkem, přednáškou či veganskými ochutnávkami jsme se zúčastnili mnoha dalších událostí.

Zájemcům jsme rozeslali na 100 zásilek s informačními materiály k dalšímu šíření a odpověděli na 300 e-mailů. Chcete-li také zaslat naše materiály, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., rádi vám je zašleme!

Asi padesátkrát jsme uskutečnili naše pravidelné pouliční promítání, při němž již šest let každý týden oslovujeme kolemjdoucí a informujeme je o etických dopadech využívání zvířat pro lidskou potravu a o možnosti veganství. Jste-li z Prahy, rádi se s vámi na našem promítání potkáme.

Jednou z našich největších akcí v roce 2014 byl třídenní filmový festival Zvířata jsou taky lidi, který v pražském kině Atlas navštívilo celkem asi 600 návštěvní. Představili jsme na něm sedm snímků o právech zvířat a morálních dopadech našeho vztahu ke zvířatům. Mediální dopad akce odhadujeme nejméně na 700 tisíc osob. Jednalo se o náš již třetí filmový festival.

V roce 2010 jsme v Praze poprvé uspořádali smuteční průvod na památku tzv. hospodářských zvířat. V roce 2014 jsme jej uspořádali již popáté a průvod se za tu dobu rozšířil již do pěti českých měst, z čehož máme velikou radost.

V roce 2014 jsme také zažili dosud největší průvod Prahou oslavující etický přístup ke zvířatům Veggie Parade. Streetparty zakončenou bohatým programem a ještě bohatší přehlídkou veganského občerstvení pořádáme v Praze již šestým rokem a letos se při ní sešlo na osm set účastníků.

I v tomto roce budeme věnovat všechnu svou energii šíření myšlenky, že životní styl soucitný k ostatním živým tvorům je možný a má smysl, a že mimolidským zvířatům patří právo na život a svobodu.

Pokud naši práci považujete za smysluplnou, budeme vděčni za vaši podporu. Finanční příspěvky jakékoli výše můžete zasílat na č. ú. 2700191599/2010 (ze Slovenska můžete zasílat na č. ú. 2700191599/8330). Více o možnostech podpory naší práce naleznete zde. Všem z vás jsme za vaši pomoc velice vděčni.

Děkujeme, že jste v minulém roce byli s námi!

Shrnutí našich aktivit za rok 2013 zde.