Organizace za práva zvířat Otevři oči, z.s. právě vydala novou brožuru s vánoční tematikou, která obsahuje celkem 10 osvědčených receptů, z toho devět receptů na lahodné vánoční cukroví a jeden recept na vynikající nevaječný likér. Brožuru si můžete vyzvednout na některém ze stánků Otevři oči (např. na pravidelných ochutnávkách), ale také si ji můžete objednat v tištěné podobě na tomto webu, nebo si ji stáhnout ve formátu PDF zde.

Brožura cukroví

Rostlinná strava může být k nerozeznání od té konvenční, a to i v oblasti sladkostí. Na českém trhu se každý rok objevují nové veganské zmrzliny, čokolády, sušenky a podobně. Největší radost i chuťové požitky nám však přináší vlastnoruční pečení cukroví.

Jak se můžete sami přesvědčit s pomocí této brožury, v rostlinné verzi se dá tradiční i moderní cukroví připravit nejen velmi chutně, ale také snadno (například není třeba rozbíjet vejce).

Jedním z hlavních důvodů, proč se čím dál více lidí přiklání k rostlinným variantám, je respektování zájmů zvířat, která jsou v rámci živočišné výroby rutinně využívána a zabíjena. Další důvody mohou být zdravotní nebo ekologické.

Ať už hledáte alternativu k živočišným receptům na cukroví z etických, praktických či jiných důvodů nebo jen chcete zkusit něco nového, přejeme Vám dobrou chuť!