Nabídka přednášek
Přednášíme na akcích, ve školách nebo ve firmách v rámci programů společenské odpovědnosti (CSR). Níže se můžete podívat na nabídku přednášek. Zajímalo by vás jiné téma? Napište nám.
Rostlinnou stravou ke zdraví
Celistvá rostlinná strava v sobě spojuje hned tři nej - je zdravá, udržitelná a zároveň levná. V přednášce si nejprve vysvětlíme, co jsou to celistvé potraviny a proč jsou zdraví prospěšné. Dále si názorně ukážeme, jak je zařadit do svého jídelníčku. Nebudou chybět ani tipy na užitečné aplikace, kuchařky, webové stránky a profily na sociálních sítích.
Mgr. Denisa Hobbs
Jak a proč snížit uhlíkovou stopu stravy
Přednáška, která shrnuje současné vědecké poznatky o dopadu rostlinné a živočišné stravy na životní prostředí. Mezi představovanými tématy jsou emise skleníkových plynů, prostorová náročnost, znečištění, spotřeba vody atd.
PhDr. Tereza Vandrovcová, Ph.D.
Soucitný přístup ke (všem) zvířatům
Přednáška zaměřující se na etiku zacházení s hospodářskými zvířaty. Představuje tato zvířata jako autonomní bytosti, které se svými kognitivními schopnostmi a emocionální kapacitou zásadně neliší od psů nebo koček. Odhaluje největší etické problémy spojené s jejich využíváním v živočišném průmyslu a zároveň představuje filosofické přístupy, které se tyto problémy snaží překonat.
PhDr. Tereza Vandrovcová, Ph.D.
Jak jíst více rostlinně - praktické tipy
Tato přenáška se zaměřuje na to, jak do stravy zařadit více rostlinných produktů. Přináší celou řadu praktických tipů týkajících se vaření a nakupování rostlinných produktů.
PhDr. Tereza Vandrovcová, Ph.D.
Proč jíme maso?
Přednáška, která předtavuje současné vědecké poznatky týkající se psychologie konzumace masa. Odpovídá na otázku, jaké psychologické, ideologické i kulturní mechanismy lidem umožňují snižovat vnitřní rozpor mezi pozitivním vztahem ke zvířatům a jejich konzumací.
PhDr. Tereza Vandrovcová, Ph.D.